CSG Liudger De Ring Drachten

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze locatie! Op deze webpagina vind je een terugblik op het online Open Huis van 16 en 18 februari. Van een tour door de school, een reportage met Raynaud Ritsma in de school tot voorlichtingsfilmpjes!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op!

Raynaud op locatie

Tour door de school

Door corona kun je nu niet onze mooie school bezoeken. Daar hebben we iets op bedacht! Om jullie een indruk te geven van de lokalen, docenten en vakken, hebben we allemaal filmpjes opgenomen. Klik op de icoontjes hieronder om de filmpjes te bekijken. Begin bij het icoontje welkom.

Leuk om terug te kijken!

Bekijk hier de tv-show en reportage in de school met zanger en presentator Raynaud Ritsma terug.

ONTDEK JOUW NIEUWE SCHOOL

locatie De RIng

Locatie De Ring staat voor uitdagend praktijkonderwijs in een respectvolle omgeving. Persoonlijke aandacht is voor ons vanzelfsprekend. We vinden het belangrijk dat jij je weg vindt, voldoende aandacht krijgt en je thuis voelt bij ons op school. Je veilig, geaccepteerd en gewaardeerd voelen is de beste basis om je te ontwikkelen zodat je goed voorbereid je toekomst tegemoet gaat.  Je wordt begeleid door een persoonlijke coach. We gaan voor een baan of vervolgonderwijs voor iedere leerling. Daarbij werken we samen met scholen en bedrijven.

DOWNLOAD DE BROCHURE

BEKIjK DE
PROMOTIEFILM

Samenwerken

Wij zetten ons in voor een baan of vervolgopleiding voor iedere leerling. Dit lukt alleen door een goede samenwerking met scholen en bedrijven.

Oog op de toekomst

Met cursussen en branche-erkende certificaten vergroten wij jouw kansen op de arbeidsmarkt. Zo ben je goed voorbereid op de toekomst.

Coach

Jouw coach begeleidt jou in jouw ontwikkeling en schoolloopbaan. Jij en je ouders worden regelmatig uitgenodigd om jouw voortgang te bespreken.

Voorlichtingsfilmpjes

Bekijk hieronder de voorlichtingsfilmpjes van onze locatie. Heb je na het bekijken van de filmpjes nog vragen?
Neem dan gerust contact op.

PRaktijkonderwijs en routes

Begeleiding en ondersteuning

Gemengde onderbouw-klas Pro-vmbo

Stage en borisaanpak

Route naar en aanmelden

Persoonlijk
contact

Nog vragen? Neem gerust contact op!   

Veelgestelde
vragen

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden. 

Onderwijs met behulp
van een laptop

De wereld om ons heen verandert. Dat is altijd al zo geweest, maar door technologie verandert de wereld steeds sneller. De maatschappij digitaliseert. Deze digitalisering geeft kansen, beweging en uitdagingen voor het onderwijs. Wij willen onderwijs verzorgen dat aansluit bij onze leerlingen en de wereld waarin onze leerlingen opgroeien. Daarom maken we in ons onderwijs gebruik van een laptop.

Wij kiezen daarbij bewust voor een mix van boeken en digitaal materiaal. De laptop  wordt gebruikt ter ondersteuning in de klas en buiten de klas, als aanvulling op de lessen en in toenemende mate voor gepersonaliseerd leren. Denk hierbij aan het opzoeken van informatie en het maken van oefeningen en/of aantekeningen. Dit biedt flexibiliteit, maakt onderwijs op maat mogelijk en lessen afwisselender en mogelijk effectiever. Bij locatie De Ring krijgen de leerlingen dagelijks een laptop te leen.

Wil jij je al aanmelden?

De aanmelding verloopt in overleg met jou en je ouder(s)/verzorger(s) via jouw juf of meester van de basisschool. Kies je voor een opleiding van CSG Liudger, dan kom je voor de zomervakantie nog een keer kennismaken bij ons op school.

Over CSG LIUDGER

CSG Liudger is een open christelijke scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo/mavo, havo en vwo met onderwijslocaties in Burgum, Drachten (De Ring, Raai en Splitting) en Waskemeer. Onze scholen zijn een veilige omgeving met een fijne sfeer. Je merkt het accent op aandacht. Aandacht voor jou, aandacht voor je ontwikkeling en aandacht voor de wereld om je heen. Kijk rond en ontdek jouw nieuwe school.

Contact

CSG Liudger De Ring