CSG Liudger Waskemeer

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze locatie! Op deze webpagina vind je een terugblik op het online Open Huis van 16 en 18 februari. Van een 360 graden tour door de school, een reportage met Raynaud Ritsma in de school tot voorlichtingsfilmpjes!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op! 

Raynaud op locatie

360-graden tour door de school

Na deze tour weet je alles over onze school! Loop door het gebouw, bekijk filmpjes en doe mee aan activiteiten! 

Leuk om terug te kijken!

Bekijk hier de tv-show en reportage in de school met zanger en presentator Raynaud Ritsma terug. 

ONTDEK JOUW NIEUWE SCHOOL

locatie waskemeer

CSG Liudger Waskemeer is een school voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen. Je komt in een klas die aansluit op jouw niveau. Op de locatie is veel aandacht voor talen. Heb je gekozen voor de theoretische leerweg van het vmbo, de havo of het vwo, dan krijg je meertalig voortgezet onderwijs aangeboden. Je krijgt lessen in het Fries, Nederlands en Engels. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, maar ook ondersteuning kunt krijgen bij vakken die je minder goed kunt. Je bepaalt een deel van je lesrooster zelf. Voor alle leerlingen staan dagelijks twee uren keuzewerktijd op het rooster. Tijdens deze uren bepaal je samen met je coach wat je gaat doen.

Op verschillende manieren kunnen jij en je ouder(s)/verzorger(s) kennismaken met ons onderwijs en ontdekken wat locatie Waskemeer jou te bieden heeft.   

DOWNLOAD DE BROCHURE

BEKIjK DE
PROMOTIEFILM

Samen

Onze kleine locatie staat bekend om een persoonlijke benadering en een gezellige ‘ons kent ons-sfeer’. Leerlingen voelen zich ‘thuis op school’.

Aandacht voor jou

Elke leerling heeft talenten; iets waar je goed in bent en/of graag mee bezig bent. Op onze school krijg je daar de tijd voor.

Aandacht voor taal

Op onze school is veel aandacht voor lezen en wordt stilgestaan bij moeilijke woorden. Véél lezen helpt. Ook in het Duits, Frans, Engels en Fries.

Voorlichtingsfilmpjes

Bekijk hieronder de voorlichtingsfilmpjes van onze locatie. Heb je na het bekijken van de filmpjes nog vragen? Neem dan gerust contact op! 

WASKEMEER IN HET KORT
In dit filmpje vertelt locatiedirecteur Dick Willbrink meer over locatie Waskemeer.

VMBO HAVO en VWO 
In Waskemeer kun je de eerste drie jaar terecht voor alle leerwegen. In dit filmpje vertellen we je er graag meer over.

Keuzewerktijd en ondersteuningsuren
Bij ons op school krijg je keuzewerktijd en hebben we vaste ondersteuningsuren.

Coaching
Iedere leerling heeft een coach. De coach is het eerste aanspreekpunt voor de leerling en ouders/verzorgers. Rik Berends, docent en coach vertelt je er graag meer over!

ondersteuning en begeleiding
In dit filmpje wordt meer verteld over de (extra) ondersteuning en begeleiding die we op onze locatie bieden.

Flexibele
examinering
Bij ons op school kun je al in klas 3 examen in bepaalde vakken doen. Interessant? Bekijk dit filmpje!

Persoonlijk
contact

Nog vragen? Neem gerust contact op!   

Veelgestelde
vragen

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden. 

Onderwijs met behulp
van een laptop

De wereld om ons heen verandert. Dat is altijd al zo geweest, maar door technologie verandert de wereld steeds sneller. De maatschappij digitaliseert. Deze digitalisering geeft kansen, beweging en uitdagingen voor het onderwijs. Wij willen onderwijs verzorgen dat aansluit bij onze leerlingen en de wereld waarin onze leerlingen opgroeien. Daarom maken we in ons onderwijs gebruik van een laptop. 

Wij kiezen daarbij bewust voor een mix van boeken en digitaal materiaal. De laptop  wordt gebruikt ter ondersteuning in de klas en buiten de klas, als aanvulling op de lessen en in toenemende mate voor gepersonaliseerd leren. Denk hierbij aan het opzoeken van informatie en het maken van oefeningen en/of aantekeningen. Dit biedt flexibiliteit, maakt onderwijs op maat mogelijk en lessen afwisselender en mogelijk effectiever. Kijk voor meer informatie over het aanschaffen van een laptop www.csgliudger.nl/device   

Wil jij je al aanmelden?

De aanmelding verloopt in overleg met jou en je ouder(s)/verzorger(s) via jouw juf of meester van de basisschool. Kies je voor een opleiding van CSG Liudger, dan kom je voor de zomervakantie nog een keer kennismaken bij ons op school.

Over CSG LIUDGER

CSG Liudger is een open christelijke scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo/mavo, havo en vwo met onderwijslocaties in Burgum, Drachten (De Ring, Raai en Splitting) en Waskemeer. Onze scholen zijn een veilige omgeving met een fijne sfeer. Je merkt het accent op aandacht. Aandacht voor jou, aandacht voor je ontwikkeling en aandacht voor de wereld om je heen. Kijk rond en ontdek jouw nieuwe school.

Contact

CSG Liudger te Waskemeer